مردم ایران به عنوان پایه گذار یکی از قدیمیترین تمدن های جهان و خردمند ترین انسانهایی که بی هیچ تعصبِ غیر منطقی و جاهلانه، آخرین، برترین و کاملترین دین آسمانی را برگزیدهاند، بسیار بالاتر از چیزی است که هم اکنون به آن دست یافته اند، چرا که نه تنها برترین اصول و ارزشهای معنوی و اجتماعی به آنها تعلق دارد، بلکه خداوند به یُمن فضیلتهای انسانی مردم این خِطه، نعمت را بر آنان تمام داشته و همگام با اعطای مسئولیت پرچمداری نهضت بیداری جهان اسلام و مبارزه با استکبار، ظرفیتهای لازم برای الگوسازی و رشد و شکوفایی مادی و معنوی را نیز در این سرزمین، به ودیعه نهاده است.
مردم ایران به عنوان پایه گذار یکی از قدیمیترین تمدن های جهان و خردمند ترین انسانهایی که بی هیچ تعصبِ غیر منطقی و جاهلانه، آخرین، برترین و کاملترین دین آسمانی را برگزیدهاند، بسیار بالاتر از چیزی است که هم اکنون به آن دست یافته اند، چرا که نه تنها برترین اصول و ارزشهای معنوی و اجتماعی به آنها تعلق دارد، بلکه خداوند به یُمن فضیلتهای انسانی مردم این خِطه، نعمت را بر آنان تمام داشته و همگام با اعطای مسئولیت پرچمداری نهضت بیداری جهان اسلام و مبارزه با استکبار، ظرفیتهای لازم برای الگوسازی و رشد و شکوفایی مادی و معنوی را نیز در این سرزمین، به ودیعه نهاده است.
در بُعد مادی؛ برخورداری از منابع طبیعی فراوان و استثنایی مانند؛ نفت و گاز و انواع مواد معدنی، فرصتهای کشاورزی، فرصت های مختلف برای رشد و توسعه صنعتی، دسترسی به انواع راههای هوایی، زمینی و دریایی و امکان تبدیل شدن به مرکز مبادلات تجاری و غیر تجاری منطقه، ظرفیت های متنوع و متعدد برای توسعه گردشگری و مهمتر از همه این موارد، بهرهمندی از وجود دانشمندان و نخبگان متعهد و متخصص و جوانان مومن، خلاق، با انگیزه و مستعد که بارها تواناییهای خود را برای فتح قله های علمی دنیا و در دست گرفتن پرچم عزت و افتخار و تولید علم و دانش اثبات نمودهاند، تنها بخش اندکی از فرصتهایی است که در اختیار مردم ایران اسلامی قرار گرفته است.
بیشک از نظر معنوی نیز؛ برترین جایگاه در سطح جهان به ایران اسلامی تعلق دارد و لذا جامعه مؤمن، ولایی و متعهد ایرانی میتواند با اتکاء به عنایت الهی و بهره بردن از داشتههای استثنایی خود، برجستهترین نقش در احیاء مجدد ارزشهای انسانی و هدایت معنوی جهان به سوی تکامل و تعالی را بر عهده داشته باشد و بیشک برخورداری از این عناصر، بویژه مولفههای معنوی مانند؛ ولایت فقیه و ارزشها و مبانی مستحکم اعتقادی و دینی است که نگرانیهای استکبار در مورد موقعیت و دستاوردهای آینده انقلاب اسلامی را مضاعف ساخته است.فلذا تدابیر ولی فقیه و تلاش مردم برای پیروزی این انقلاب و حفظ آن را نمی توان نادید گرفت که در ذیل ضمن اشاره به تلاش ها و فعالیت های مردم استان گلستان به دستاوردهای انقلاب , اشاره خواهد شد .
معرفی استان گلستان :
استان گلستان که در شمال خاوری ایران و خاور سواحل دریای خزر قرار گرفته، با وسعتی معادل ۲۰,۳۶۷ کیلومتر مربع بیست و یکمین استان از نظر مساحت به شمار میرود. بخشی از رودخانه اترک، نوار مرزی این استان را با کشور ترکمنستان در شمال استان تشکیل میدهد و از خاور با استان خراسان شمالی، از جنوب با استان سمنان و از طرف جنوب باختری با استان مازندران همسایه است.
طبق سرشماری عمومی سال ۱۳۹۰، جمعیت استان گلستان بالغ بر ۱,۷۷۷,۰۱۴ نفر بوده که معادل ۸۷۰,۰۶۸ نفر آن در شهرهای استان ساکن بوده اند. نسبت جمعیت استان به کل جمیعت کشور معادل ۱٫۳% می باشد. (موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتا شناسی، پاییز 1392, ص12)
گلستان نام جدید سرزمین تاریخی است که در طول تاریخ و تا سده هفتم هجری به نام ایالت گرگان و از آن پس تا آغاز سده دهم به نام استرآباد و در نوشتههای دوران اولیه اسلامی به نام (جرجان) و از اسفند ۱۳۱۶ گرگان نامیده شدهاست. این استان تا سال ۱۳۷۶ بخشی از استان مازندران بود، اما در آن سال به صورت استانی مستقل درآمد و شهرستان گرگان به عنوان مرکز آن برگزیده شد. بیشتر شهرهای کنونی استان از دیرینگی چندانی برخوردار نیستند و از بزرگشدن روستاها به وجود آمدهاند و به عبارتی روستا شهر به شمار میآیند. با این همه، شهرهای گرگان و گنبدکاووس ریشه در تاریخی دارند. روستاهای استان گلستان به صورت متمرکز و نزدیک به هم هستند. این روستاها در راستای جادهها و رودها به صورت طولی و در بخشهای کوهستانی به صورت پلهای هستند.
مساجد کانون اصلی مبارزات انقلاب در استان گلستان
کانون های اصلی مبارزه در استان گلستان مساجد بودند و بیشتر سخنرانی ها و پخش اعلامیه ها در مساجد انجام میشد، در واقع مردم اعتبار خاصی برای مساجد قائل بودند زیرا رسانه ای دیگر در دست مردم نبود و همین امر باعث می شد تا مردم از طریق مساجد سخنان امام خمینی(ره) و مبارزات خود را منتشر کنند و همچنین بیشتر راهپیمایی ها از مساجد شروع و به مساجد ختم می شد. مساجد پاتوق روحانیون و دانشجویان و دیگر اقشار جامعه بود.
زمانی که مدارس تعطیل می شد دانش آموزان از کلاس ها رای تظاهرات به خیابان ها می رفتند.
استقبال بیش از 10 میلیونی مردم ایران از امام بعد از بازگشت از تبعید
زمانی که شاه فرار کرد امام طی پیامی اعلام کردند این طلیعه پیروزی است و چند روز بعد به همه انقلابیون در سراسر کشور از جمله استان گلستان اعلام شد که امام از تبعید باز خواهند گشت و مردم استان گلستان در مسجد لرزاده تهران گردهم جمع شوند و در تهران تمامی مساجد پذیرای مردم شهرستان های مختلف بودند و مسجد لرزاده در جنوب تهران پاتوق مردم گلستان و دیگر مناطق و شهرهای شمالی کشور بود. مردم شهر ها با هر وسیله وامکاناتی بود خود را به تهران می رساندند .
در تهران بختیار که نخست وزیر حکوت پهلوی بود، اعلام کرد فرودگاه را ببندند تا امام وارد کشور نشود. اما مردم با حضور و تجمع خود در تهران و دادن شعار های مختلف” از جمله وای به حالت بختیار اگر خمینی دیر بیاد” و … در 12 بهمن 57 ، امام با استقبال میلیونی مردم روبرو شد و بعد از 14 سال تبعید با استقبال بیش از 10 میلیون نفر در این مراسم شکوهمند شرکت نمود.
حمزه طیبی اولین شهید انقلاب اسلامی شهرستان کردکوی
مبارزات انقلاب اسلامی شامل گرگان نبود بلکه شهرهای مختلف فعالانه وارد عرصه مبارزه شده بودند. ما درتاریخ ، روز های ویژه ای داریم 9 دی 57 معروف است که در شهرستان کردکوی در مسجد جامع، برای یکی اساتید دانشگاه تهران مجلس ختمی برگزار شد که مرحوم شیخ حسین روحانی فر نیز صحبت کردند اما مأموران پس از پایان مراسم با حمله نظامی، حمزه طیبی را به شهادت رساندند.
7 نفر مردم انقلابی و بیگناه در گالیکش توسط چماق داران شاه به شهادت رسیدند
روزهای بعد در گالیکش در 12 دی ماه، چماق داران شاه به مردم این شهر حمله کردند و اهالی گنبد برای حمایت از مردم گالیکش رفتند و به حمایت مردم این شهر پرداختند اما در بازگشت مأموران ژاندارمری ،7 نفر را به شهادت رساندند .
مأموران رژیم پهلوی مغازه های شهر گرگان را به آتش کشیدند
در سال 57 در چنین روزهایی در اواسط بهمن ماه، شب ها خیابان های گرگان مانند روز روشن بود و بازار ی ها مغازه خود را شبها تاصبح باز میکردند و روزها مغازه ها تعطیل بود و علت آن هم به آتش کشیدن چند مغازه در گرگان توسط مأمورین رژیم پهلوی بود . مردم شهر برای خرید شب ها به بازار می رفتند و این مسئله برای پخش اعلامیه نیز بهتر بود و کار را راحتر می کرد البته در آن روز ها حدود 100 مغازه دیگر را در شهر به آتش کشیدند.
شکل گیری حرکت های عظیم مردمی در شهر ها وروستاهای استان گلستان در بهمن ماه 57
13 بهمن ماه 57 مردم شهر های آزادشهر ، رامیان ، گنبد و روستاهای اطراف به صورت برنامه ریزی شده جمع شدند و به شهر علی آباد کتول رفتند و راهپیمایی عظیمی را شکل دادند. مردم شهر های هم جوار برای راهپیمایی به یک شهر می رفتند این کار هم راهپیمایی را عظیم تر میکرد و همچنین به همراهی افرادی که از جریانات انقلاب آگاهی نداشتند منجر میشد و از همه مهمتر اینکه خاطرات آن مبارزات برای آیندگان نیز ثبت و ضبط میشد.
در 16 بهمن 57 کمیته همبستگی گرگان که متشکل از بازاریان، پزشکان و دانش آموزان وروحانیون وکشاورزان و… بود این کمیته اعلامیه صادر می کرد و ضمن حمایت از امام و تبریک بازگشت ایشان از مردم خواستند که مبارزه خود را تا پیروزی شکوهمند و غرور آفرین ادامه دهند در آنجا از انجمن شهر ، نماینده گرگان در مجلس خواستند تا استعفا دهد. و مردم با این اعلامیه ها از آنها خواستند که کناره گیری کنند وهمبستگی خود را با انقلاب اعلام کنند. این اعلامیه ها یا بومی بود که در شهرستان ها ی منطقه چاپ می شد و یا یک اعلامیه کشوری که از تهران و یا پاریس به دست مردم می رسید و توزیع و تکثیر می شد.
اعتصاب مردم گرگان در 5 آذر برعلیه رژیم پهلوی
این اعتصاب مردم گرگان ، بزرگترین اعتصاب در شمال کشور بود و جزء بزرگترین و برجسته ترین اعتصابات کشور به حساب می آمد که در جلوی بیمارستان 5 آذر کنونی گرگان برگزار شد و مردم خواستند که فرماندار گرگان و همچنین سرگرد سلیم زاده افسرشهربانی وسرهنگ واعظی رئیس شهربانی وقت باید برکنار و محاکمه شوند در طول یک هفته برخی از مسئولین ادارات و دادستان شهر با مردم اعلام همبستگی کردند و حتی مخارج صبحانه وناهارو شام معترضین را نیز مردم می دادند اعتصاب یک هفته ادامه داشت ودراین روز به فرمان نماینده آیت الله طالقانی اعتصاب با یک راهپیمایی به پایان رسید.
مراسم عزاداری شهید در بندرگز به راهپیمایی بر علیه رژیم پهلوی تبدیل شد
در 18 بهمن ماه 57 مانند دیگر روزهای ایام مردم راهپیمایی و اعلامیه پخش می کردند .در شهرستان بندر گز هم از خیلی روزها قبل حرکت های عظیم و انقلابی شکل گرفت به نحوی که در 13 دی ماه 57 غلامرضا اسدی عرب این جوان انقلابی به شهادت رسید و در 14 دی ماه برای ایشان مراسم تشیع جنازه برگزار گردید واین مراسم تبدیل به راهپیمایی عظیمی شد اما در مراسم سوم این شهید یعنی 16 دی ماه ، 10 نفر از مردم انقلابی استان گلستان و بهشهر به شهادت رسیدند و این در واقع دلخراش ترین واقعه برای گرگان و بندرگز بود.
آتش زدن بازار گرگان توسط مأموران پهلوی
19بهمن ماه 57 در این روز که از غم انگیز ترین روز های تاریخ در استان گلستان بود در خیابان امام خمینی گرگان (پهلوی سابق) مردم به سمت چهارراه میدان در حال حرکت بودند و متوجه شدند که یک مامور شهربانی به دار آویخته شده است و همین امر سبب شد تا مأموران شهربانی وقت نیز تمامی مغازه های شهر در آن قسمت را به آتش بکشند که حدود 70 مغازه بود و حتی اجازه ندادند که مأموران آتش نشانی آتش را خاموش کنند و دراین واقعه 6 نفر را شهید و تعدادی را زخمی نمود.
حمله چماق داران پهلوی به مردم گنبد
در 20 بهمن ماه 57 اتفاق بسیار دلخراشی دریکی از شهرستان ها افتاد تعدادی افراد نا آگاه و جاهل چماق به دست با شعار “جاوید شاه جاوید شاه” به مردم گنبد حمله کردند به نحوی که حتی به زنان باردار نیز رحم نکردند و مغازه های مردم را به آتش کشیدند .
حمله به شهربانی گرگان در 21 بهمن 57 و جشن پیروزی انقلاب
یکی از اتفاقات این بود که عصر 21 بهمن مردم گرگان برای انتقام از شهادت مظلومانه دوستان و همشهریان خود در جلوی درب شهربانی جمع شدند و از تمامی شهر ها و روستا های اطراف در این مراسم حضور پیدا کردند و سپس مردم به ماموران حمله کردند و16 نفر از آنان را به انتقام خون شهدا به هلاکت رساندند. مردم پیروز میدان شدند و در نهایت مردم در 22 بهمن ماه 57 پیروزی انقلاب را جشن گرفتند.
دستاوردهای انقلاب
دستاوردهای معنوی و فرهنگي:
بصیرت افزایی و ارتقاء معنویت در کشور یکی از بزرگترین و مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار میرود، این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که پس از انقلاب اسلامی، همگام با رشد کمی و کیفی هیئتهای مذهبی، برای اولین بار واژههایی مانند؛ ایمان، تقوا، وحدت، ایثار و شهادت و موضوعاتی مانند؛ حج دانشآموزی و دانشجویی یا مراسم اعتکاف و امثال آن در جامعه مورد توجه جدی آحاد مردم بهویژه جوانان قرار گرفت، به عنوان مثال؛ افزایش تعداد جوانان معتکف از60 هزار نفر در سال 1386 به750 هزار نفر در سال1391، نمونه بارزی از تحول معنوی در جامعه بهشمار میرود و این مورد نمونهای است که قبلاً هرگز در کشور مصداق نداشته است.
بررسي تنوع و حجم انتشارات در موضوعات مختلف، توسعه و افزايش شبكه هاي تلويزيوني و راديويي جمهوري اسلامي در داخل كشور و آنسوي مرزها، احداث و توسعه فرهنگسراها و مراكز فرهنگي و هنري، برگزاري دهها و بلكه صدها نمايشگاه داخلي و بين المللي كتاب، افزايش ميزان مطالعه در بين مردم، افزايش كمي و كيفي آثار نمايشي بويژه در بخش فيلم و كسب موفقيتهاي جهاني در اين زمينه و مهمتر از همه، ارتقاء بينش و آگاهيهاي عمومی و اجتماعی در سطح جامعه، از مهمترين گامهاي فرهنگي جمهوري اسلامي به شمار مي روند.
دستاوردهای سیاسی:
رهایی از سلطه نظام استکباری و استقرار نظام جمهوری اسلامی و استقلال کشور؛ اولین دستاورد سیاسی مبتنی بر اراده مردم، پس از سقوط و حذف رژیم ستم شاهی و نقطه آغازین مشارکت جامعه در اداره امور حکومتی و در واقع اولین گام از مراحل ایجاد نظام مردم سالاری دینی محسوب میشود و این دستاورد با احياي روحيه خودباوري در ميان تودههاي مردمي و توجه جدي به حقوق سياسي و اجتماعي زنان و احياء شأن و منزلت معنوي جامعه، استحکام بیشتری یافت.
دستاوردهای علمی:
يكي از افتخارات غرور آفرين جمهوري اسلامي ايران، رشد روز افزون و حضور فعال كشور در عرصههاي علمي است، پیشرفت در اين زمينه بقدري با سرعت انجام شده است كه تا سال 1391 بیش از 26196 اختراع در کشور ثبت شده است، همچنین پژوهشگران ايراني از نظر پژوهشی با ثبت 8513 مقاله علمی، در ردیف شانزدهم تولید علم و در زمره دانشمندان و پژوهشگران ممتاز جهان قرار گرفته اند.
دستيابي به فن آوري و دانش كامل چرخه سوخت هستهاي و قرار گرفتن در رديف پنج كشور برتر جهان در اين زمينه و همچنين ورود موفقيت آميز و همزمان با ساير كشورهاي پيشرفته به عرصه علوم جديد مانند: نانو تكنولوژي که رتبه هفتم جهانی را به خود اختصاص داده و سایر علوم جدید از جمله؛ ليزر، ميكرو الكترونيك، ورود به علم ساخت روبات و كسب موفقيتهاي جهاني در مسابقات روبوتيك، توسعه سختافزاري و ساخت ابر رایانه، توسعه نرم افزاري و بهره برداري گسترده از علوم رايانهاي در كشور و كسب 362 مدال در المپيادهاي مختلف علمي جهان، بخش دیگری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، که در کشور سابقه قبلی نداشته است.
دستاوردهای بخش سلامت:
افزایش تعداد پزشکان از 15 هزار نفر به بیش از 111000 نفر و رفع کامل نیاز کشور به جذب پزشك خارجي و همچنين تغییر و تبدیل کشور به قطب منطقهای توریسم سلامت و پذیرش و درمان بيماران خارجي در انواع بیماریها و همچنين دستيابي به دانش كشت سلولهاي بنيادين، قرار گرفتن در رديف كشورهاي برتر پيوند كليه و درمان بیماریهای چشمی، كسب تجارب ارزشمند براي مقابله با انواع عوارض و بيماريهاي ناشي از عوامل شيميائي، بخشی از مهمترین دستاوردهای نوین بخش پزشکی کشور است.
دستاوردهای صنعتي:
رشد صنعت در كشور به قدری سريع و پرشتاب بود كه علاوه بر احداث شهرکهای صنعتی متعدد در حاشیه شهرهای کشور، ساخت مجموعهها تولیدی در روستاهای نيز به یک برنامه مستمر تبدیل شده است، علاوه بر افزايش تعداد كارخانجات بايد به محصولات متنوعي كه در اين مجموعهها توليد و در بسیاری از موارد به خارج از كشور صادر مي شود هم اشاره نمود .
دستاوردهای بخش نظامی:
ساخت انواع سلاحها و تجهيزات نظامي از جمله: ساخت انواع هواپيما و جتهاي جنگنده مافوق صوت رادارگریز (مانند؛ صاعقه و آذرخش)، آموزشي (مانند؛ پرستو، درنا، سيمرغ، شفق، تندر)، خودكفايي در توليد و ساخت انواع هواپيماهاي بدون سرنشين مدرن، ساخت انواع بالگرد(مانند، بالگردهاي شاهد، شباويز 2075 و2061 و بالگرد ضد تانك 2091) و تعمير انواع هواپيما و بالگرد با کسب رتبه پنجم جهانی بخشی از دستاوردهای صنعت هوایی است.
دستاوردهای بخش عمومي و اجتماعي:
راه اندازي تلفنهاي همراه در كشور با بيش از 54 ميليون مشترك و ایجاد حدود 60 هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری و ارتباط با تعداد زیادی از کشورهای جهان، توسعه شبكه مخابراتي در اقصي نقاط شهري و روستايي كشور و افزايش تعداد مشتركين تلفني ثابت (خطوط تلفني مشغول به كار) از850 هزار اشتراك در قبل از انقلاب به حدود 27478000 اشتراك درحال حاضر و تعداد روستاهاي برخوردار از شبكه مخابراتي از 312 روستا به بیش از 53000 روستا و دفاتر خدمات الکترونیک به 1000 روستا که برای اولین بار ایجاد شده، دستاوردهایی است که به بخش فناوری ارتباطات اختصاص دارد .
در صنعت برق نه تنها کشور به خودكفايي100% رسیده، بلکه با گسترش نیروگاهها و افزایش تعداد تولید از 17 میلیارد کیلو وات ساعت برق، به بیش از 200 میلیارد کیلو وات ساعت برق در سال، به یک صادرکننده نیز تبدیل شده است. گستردگي قابل توجه شبكههای انتقال نیرو و افزايش تعداد مشتركين از 3399000 مورد در ابتداي انقلاب به حدود 26 میلیون مشترک و برخورداری حدود 53598 روستا یعنی 99% روستاهاي کشور از نعمت برق، توفیق دیگری است که در این بخش کسب شده است. لازم به یادآوریست که؛ در حال حاضر تعداد روستاهای دارای برق از 4367 روستا به بیش از 58000 روستا رسیده است.
دستاوردهای اقتصادي:
بخش اقتصادي اگرچه بعد از انقلاب بواسطه عداوتورزی دشمنان، با فراز و فرودهای فراوان مواجه گشته، اما در نهایت با افزايش رشد توليد ناخالص ملي کشور، از ارتقاء كمي و كيفي قابل توجهي برخوردار بوده است، بهگونهایكه پس از فراغت از جنگ تحميلي و به دنبال حذف يا كاهش هزبنههاي مربوط به آن، نظام اقتصادي كشور از رشد اقتصادي 56/5 درصدی در سال 72 به رشد 03/8 در سال 82 دست يافت و منجر به افزايش قابل توجه ذخيره ارزي در کشور گردید. همچنين درآمد سرانه به قيمت ثابت نيز از 7/4 ميليون ريال در سال 72 به 5/6 ميليون ريال در سال 82 رسيد و پس از آن نیز این روند شتاب بیشتری به خود گرفت و به اين ترتيب در رديف20 كشور برتر جهان قرار گرفت.
ايجاد و توسعه بازارهاي بورس و مناطق آزاد تجاري و افزايش صادرات غير نفتي اعم از سنتي، كشاورزي، صنعتي و معدني كه در سال 81 بهترتيب چهار ميليارد و 608 ميليون دلار، يك ميليارد و 736 ميليون دلار، دو ميليارد و 212 ميليون دلار و 661 ميليون دلار بوده، مؤيد رشد مناسب در اين زمينه ميباشد.
وزارت بازرگاني اين ميزان را در مقايسه با سال 57 بترتيب 5/7 و 7/3 و 5/12 و 60 برابر افزايش اعلام كرده است كه البته بايد به اين ميزان رشد قابل توجه سالهاي اخير و همچنين صادرات برق و گاز را نيز اضافه نمود، به اين ترتيب ميانگين رشد سالانه ارزش صادرات كالاهاي غير نفتي در سالهاي 55 تا 81 ده برابر ميانگين رشد سالانه ارزش واردات كالا به كشور اعلام شده است و این میزان با برابری نسبی حجم صادرات نفتی و غیر نفتی به یکدیگر در چند سال اخیر به چنین برابر افزایش یافت. همچنين در اين رابطه بايد به افزايش ميزان درخواست سرمايه گذاري خارجي كه در یک دهه اخیر به چند برابر رسید و حاكي از شرايط خوب اقتصادي و امنيت سرمايه گذاري در كشور است نيز اشاره نمود.
دستاوردهای كشاورزي:
ایران تا سال 1341 از نظر مواد غذای کاملاً خودکفا و حتی صادر کننده گندم بود، اما متأسفانه اجرای طرح آمریکایی اصلاحات ارضی که با هدف نابودی کشاورزی ایران اجرا شد، سرانجام کشور ما به وارد کننده مواد غذایی از جمله؛ محصول استراتژیک گندم تبدیل گردید، به همین دلیل توسعه كشاورزي پيوسته يكي از دغدغههاي اصلي مسئولين جمهوري اسلامي بوده و حضرت امام (ره) و پس از آن مقام معظم رهبری(دامه برکاته) همواره اين نكته را از مهمترين محورهاي توسعه كشور بيان مي كردند.
به همين دليل اين موضوع نيز از نظر مسئولين برنامه ريزي كشور دور نمانده و اگر چه تا رسيدن به وضعيت مطلوب فاصله زيادي وجود دارد، اما توسعه در اين زمينه در حدي بوده كه در سال 1386 تولیدات کشاورزی از 20 میلیون تن در سال به بیش از 100 میلیون تن و تولید مواد پروتئینی از 3/3 میلیون تن به بیش از 12 میلیون تن رسید و پس از آن نیز افزایش چشمگیری داشته است. در حدیکه کشور پس از 40 سال، مجدداً در سال 1383 با تولید 15 میلیون تن گندم به خودكفايي در این محصول استراتژيك رسید و در نتیجه این وضعیت، فرصت صدور گندم در سال 1386 را ممکن ساخت، البته هماینک این شرایط براي خودكفايي در مورد ساير محصولات كشاورزي مانند؛ برنج و فرآورده گوشتي و دامي مانند؛ انواع گوشت سفيد و گوشت قرمز نيز فرآهم شده است.
افزايش سطح زمينهاي زير پوشش آبياري از طريق احداث سدهاي مختلف و توسعه سيستم آبياري مکانیزه (قطره اي و باراني)، زهكشي كانالهاي آبياري، مكانيزه نمودن كشاورزي، توسعه كشت نيشكر و دانههاي روغني در جهت نيل به خود كفايي كامل و افزايش قابل توجه سيلوهاي نگهداري گندم نيز از مواردي است كه دربخش كشاورزي به پيشرفتهاي قابل توجهي دست يافته اند و به همين دليل جمهوري اسلامي براي اولين بار موفق به كسب نشان ملي و منطقه اي سازمان بهره وري آسيا شده است.
منابع مورد استفاده:
جزوه اندیشه تحقق دولت اسلامی کارآمد (تعامل بسیج با دولت)- سال 1391
روزنامه کیهان - تاریخ 26/10/92
موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتا شناسی، کتاب چهره ایران، راهنمای گردشگری استانهای ایران، پاییز 1392.
روزنامه قدس تاریخ 2/2/89
روزنامه همشهري شماره 3704 تاريخ 1/3/84
روزنامه جمهوري اسلامي شماره 7126 تاريخ 14/11/82
روزنامه كيهان شماره 1778 تاريخ 27/7/82
روزنامه شما ، شماره 412 تاريخ 31/2/84
روزنامه اقتصاد شماره 3128 تاريخ 1/4/84
دنياي اقتصاد شماره 679 تاريخ1/ 4/ 84
روزنامه كيهان شماره 18241 تاريخ7/ 3/84
روابط عمومي وزارتخانهها و سازمانهاي ذيربط
سایتهای اینترنتی وزارتخانه ها و شرکتهای خصوصی
مشرق نيوز